Waarom kun je beter geen TV gebruiken voor narrowcasting?

We krijgen de vraag heel vaak: ‘kan ik gewoon een TV gebruiken?’. Ons standaard antwoord/advies is: Nee! Maar waarom dan niet? Een consumenten-TV is simpelweg goedkoper en bevat meer opties. Een goed argument in tijden van crisis. Toch moet u echt geen TV willen gebruiken binnen uw (nieuwe) narrowcastingsysteem. Gebruik professionele monitoren die speciaal voor deze toepassing gemaakt zijn. U wilt argumenten? Ik zal u er een paar geven:

Televisies zijn niet gebouwd om 24 uur aan te staan. Oké, er zijn gezinnen waarbij de televisie dag in dag uit aan lijkt te staan. Toch zal zo’n televisie niet langer dan 15 uur per dag aanstaan. Een narrowcastingscherm is wel gebouwd om 24 uur per dag en 7 dagen in de week aan te staan. De schermen raken niet oververhit en slijten niet sneller. Dat gebeurt bij tv-toestellen wel

Bij bedrijven, winkels of openbare gelegenheden zijn dit de minimale speeluren per dag. Soms wel non-stop. TV vertonen dan al snel verslechtering van het beeld en kleurstelling. Monitoren daarentegen zijn gemaakt van hoogwaardige onderdelen die zulke lange speelduren met gemak aan kunnen en beschikken vaak over extra ventilatoren en andere toepassingen om alles koel te houden, zelfs al staat het scherm de hele dag aan.

Het scherm van een televisie is goed genoeg om er ’s avonds een serie op te kijken of om het journaal te volgen. Een televisie veroudert op den duur. Het beeld gaat trillen, de kleuren vervagen. Dat gebeurt veel minder snel bij een professionele monitor. De narrowcastingschermen hebben minimaal 50.000 branduren. Dat komt omdat er gebruik wordt gemaakt van LCD of LED. En dat is een stuk duurzamer.

TV’s zijn lang niet zo helder als gewenst. Een monitor is er specifiek op gemaakt om de boodschap zo helder en duidelijk mogelijk over te brengen. De lichtopbrengst is dan ook speciaal afgestemd op de omgeving en de kijkhoek is vele malen groter. Er zijn zelfs speciale outdoor-schermen welke een veel hogere lichtopbrengst hebben, zodat uw boodschap nog zichtbaar is terwijl het zonnetje buiten lekker brandt. Een TV op een dergelijke plek is helemaal uit den boze. En een TV in Portrait-stand (staand) is simpelweg een no-go.

Een televisie is niet per se gekoppeld aan het internet. Je kunt tegenwoordig wel een kastje tussen de router en de televisie zetten die een internetkoppeling mogelijk maakt. Het primaire doel van een televisie is in elk geval om uitzendingen en programma’s te verzenden vanaf de televisiekabel, een schotel of het digitale kastje. Een narrowcastingscherm zit wel standaard gekoppeld aan het internet. Daarom kun je ook zo eenvoudig iets wijzigen of op het scherm zetten. Daar zijn geen kabels of tussenkastjes voor nodig. Dat zou niet handig zijn. Je kunt gewoon op afstand regelen wat er op het scherm te zien moet zijn.

Over kabels gesproken. Televisies zijn over het algemeen nog niet draadloos. De kabels proppen we achter het televisiekastje. Nu zijn narrowcastingschermen ook nog niet draadloos, want ze hebben ook stroom nodig. De producent heeft echter wel rekening gehouden met het keurig wegwerken van de kabels. Zodat zo’n scherm er in een zaak, winkel of onderneming netjes uitziet.

design by todo creative ©