Wat is Digital Signage nu eigenlijk?

Er is geen eenvoudige manier om Digital Signage te definiëren. Eigenlijk is het een manier om informatie naar buiten te communiceren. Of het nu gaat om promoties, interne communicatie, of andere informatie. De term Digital Signage kan veel dingen betekenen voor verschillende mensen.

Sommigen beschouwen het als een soort scherm, sommigen zullen zeggen dat het een soort software of mediaspeler is, anderen zullen zeggen dat het allemaal drie zijn. Een goed voorbeeld van zijn onze all-in-one Android displays, welke alle drie de elementen in een bevatten. Van groot naar klein, touch of geen touch, of van statisch tot interactief; het bereik van Digital Signage-oplossingen is enorm.

Hoe gebruik ik Digital Signage?

Er zijn twee verschillende manieren om uw Digital Signage-schermen te gebruiken en te beheren. De eerste is via plug & play en de tweede manier via een CMS (Content Management System). Plug & Play is de stand-alone oplossing. Kopieer afbeeldingen en video’s naar een USB-stick en plaats deze in het display, de inhoud wordt gekopieerd en zodra de USB is verwijderd, wordt de inhoud in een loop afgespeeld. Via het CMS kunnen gebruikers inloggen en de inhoud via ons online CMS-portaal rechtstreeks uploaden naar hun schermen. Op deze manier kunt u direct en op afstand meerdere schermen die zich overal in de wereld bevinden updaten.

Digital Media Display touch screen

Wat zijn de voordelen van Digital Signage?

Het gebruik van Digital Signage biedt vele voordelen; of u traditionele signage vervangt of Digital Signage introduceert in een ruimte waar er voorheen geen bewegwijzering was. Sommige van deze voordelen zijn onder meer;

  • Toon een verscheidenheid aan afbeeldingen en video’s om uw boodschap te kunnen leveren.
  • Geef webpagina’s / RSS-feeds weer met live informatie om de kijkers op de hoogte te houden.
  • Onbeperkte updates en het elimineren van kostbare afdrukkosten.
  • Verhoog de winst door gerichte reclame voor bepaalde producten / diensten / promoties.
  • Voldoe aan de verwachtingen van klanten met moderne Digital Signage-schermen.
  • Breng interactiviteit naar projecten of campagnes met behulp van aanraakschermen.

 

Waar kan Digital Signage worden gebruikt?

Digital Signage bevindt zich vooral in de openbare ruimte, vooral omdat het het beste werkt wanneer het wordt gericht op zijn doelgroep. Er is een hele reeks verschillende oplossingen beschikbaar, afhankelijk van de locatie van uw bewegwijzering. Als u bijvoorbeeld Digital Signage in uw etalage wilde om passerende handel aan te trekken, dan zou een Ultra High Brightness Monitor het best werken om het natuurlijke zonlicht en de warmte die dit met zich meebrengt tegen te gaan. Digital Media Display kan u adviseren om het juiste scherm op de juiste plek te plaatsen.

Wie gebruikt Digital Signage?

Digital Signage is zo veelzijdig dat het in vele verschillende industrieën gebruikt kan worden. Digital Signage heeft een natuurlijke affiniteit met reclame, dus het is geen verrassing dat de belangrijkste sector retail is. De QSR-sector (Quick Service Restaurant) heeft echter een enorme groei gezien in het gebruik van digitale menuborden. Van gezondheidszorg, gastvrijheid, bedrijven en onderwijs – al deze verschillende branches gebruiken Digital Signage. Dit is de nieuwe manier om informatie en berichten te communiceren. Digital Signage-technologie is nu meer dan ooit toegankelijk voor het midden en klein bedrijf.

Communicatie vormt de kern van Digital Signage. De mogelijkheid om berichten en ideeën in het digitale tijdperk over te brengen, is van vitaal belang. In een wereld die gedomineerd wordt door smartphones, tablets, laptops en computers kunt u met Digital Signage-schermen uw boodschap op uw eigen manier uiten.

Deze blog hebben wij gemaakt als informatiebron om te beginnen met Digital Signage , maar er zijn nog meer dingen te overwegen als het gaat om Digital Signage. Zoals wat is mijn budget voor mijn Digital Signage-oplossing? Hoe worden de schermen gemonteerd? Heb ik geschikte content klaar? Kan ik de juiste content creatie ook aan jullie uitbesteden? Dit zijn nog enkele belangrijke vragen die wellicht bij u opkoen. Het belangrijkste is dat je niet achterblijft en de beste manier kiest om uw belangrijke informatie naar buiten te communiceren.

Neem voor meer informatie over onze Digital Signage-oplossingen met ons op via 0+31-85-3032172, info@digitalmediadisplay.nl of via ons contactformulier

design by todo creative ©